Arbeidsmatige dagbesteding

Meedoen naar vermogen, een werkplek met passende taken, waar je praktische vaardigheden leert, je motivatie en zelfredzaamheid verhoogt en waar je werknemers- en beroepsvaardigheden kunt aanleren; dat is wat arbeidsmatige dagbesteding deelnemers biedt.
De arbeidsmatige dagbesteding zorgt voor ontwikkeling of voorkomt achteruitgang, zorgt voor een betere structuur, goed dag-/nachtritme, minder eenzaamheid en meer sociale contacten.

Arbeidsmatige dagbesteding heeft niet alleen effect op de deelnemer, maar ook op mensen in hun omgeving; partner, mantelzorger, gezinsleden etc. Arbeidsmatige dagbesteding moet zoveel mogelijk aansluiten bij normale voorzieningen, bij voorkeur in de wijk.

Bij Surplus hebben we vier onderdelen die arbeidsmatige dagbesteding bieden, namelijk:

Kettingreactie

Bij Kettingreactie is het uitgangspunt dat een deelnemer komt om te werken, niet omdat een deelnemer in een traject zit. Centraal in dit project staan de wensen, de mogelijkheden en de doelen van de deelnemers zelf. Het project Kettingreactie vindt plaats op de Forelderij. Er worden werkzaamheden uitgevoerd in de horeca, moestuin of houtwerkplaats. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de trajectbegeleiders van Kettingreactie, via 053-2068260 of per e-mail via info@st-surplus.nl.

Klussen aan het Los Hoes bij Kettingreactie
UURwerk

Binnen UURwerk kan een deelnemer zelf aangeven wanneer hij of zij zou willen werken. Dit wordt dan direct georganiseerd. Er kan bijvoorbeeld worden geholpen bij kleine verhuizingen, vuil prikken of tuinonderhoud. Bij het UURwerk is geen sprake van productiedruk. Dit alles maakt het UURwerk erg laagdrempelig. Voor meer informatie kun je bellen met 053-2068200 of mailen met info@st-surplus.nl.

Vloedbelt Zenderen

’t Vloedbelt biedt een leerplek voor met name deelnemers met meervoudige, psychosociale problematiek. Aan het begin van hun traject voeren de deelnemers werkzaamheden uit zoals houtkloven, vegen en onkruid wieden. Later kunnen ze houten tuinmeubelen maken en volwaardig tuinieren. Ook behoort het meegaan met een werkbegeleider (hovenier) naar een groenopdracht in de regio tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kun je terecht op de website van ‘t Vloedbelt.

Presentus

Bij Presentus kunnen mensen die behoefte hebben aan een rustige, prikkelarme werkomgeving hun interesse en kennis vergroten op het gebied van computers en media. Werkzaamheden kunnen bestaan uit webdesign, computerreparaties, fotografie en overige werkzaamheden op en met de computer. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Presentus.