Van UURwerker naar helpdeskmedewerker

Vandaag zoeken we Herman op om bij te praten en te horen hoe het met hem gaat. Herman werkte ruim vier jaar bij het project UURwerk van Stichting Surplus, voordat hij een betaalde baan kreeg als helpdeskmedewerker.

Hoe gaat het met je?

Het gaat prima. Het is mooi weer. Daar geniet ik van en ik was pas jarig. Mijn verjaardag was gezellig. Ik heb nu sinds een half jaar een nieuwe baan. Daar voel ik me nu goed op mijn plek, na deze best grote wending in mijn leven. Doordat ik me daar nu op mijn plek voel, voel ik ook weer ruimte voor sociale contacten.

Zijn er verschillen tussen nu en toen je bij ons bij UURwerk kwam?

Bij Surplus is het vooral rustiger: de omgeving, de werkzaamheden, de werkdruk, het werktempo. Een overeenkomst is dat ik in het begin op beide plaatsen mijn plek, mijn draai, even moest vinden.

Wat heeft het meedoen bij project UURwerk jou gebracht, wat vond je er prettig aan?
Het meedoen heeft mij om te beginnen structuur gebracht, bijvoorbeeld het op tijd opstaan. Ik heb nieuwe mensen leren kennen. En doordat we door heel Enschede werkten, heb ik de stad erg goed leren kennen. De waardering van de mensen waarvoor wij werkten is me erg bijgebleven. Ik weet nog dat een van ons een keer een fiets kreeg. Ik vond de ontspannen manier van met elkaar omgaan heel fijn.
Wat vond je het mooist?
Het mooist vond ik de complimenten over ons werk! En de verscheidenheid aan mensen en de plekken waar je komt. En het tuinieren vooral, dat is wel mijn ding. Op de Helmershoek hebben we een keer een tuin opgeknapt met een jungle aan bramen. De hele tuin was vol, wel twee meter hoog! Dat vergeet ik nooit meer.
UURwerk, stichting Surplus, knapt een overgroeide tuin op -voor-
Bramentuin -voor-
UURwerk, stichting Surplus, knapt een overgroeide tuin op -na-
Bramentuin -na-