Groeien naar vrijwilligerswerk

Van een onzekere deelnemer die begin 2019 bij Presentus kwam, tot een vrijwilliger die vol vertrouwen haar werk uitvoert; dat is in het kort de weg die Sanne bij ons heeft afgelegd. Het was geen makkelijk proces voor haar, er waren veel hordes.

Sanne kwam bij ons met de wens zich meer te verdiepen op het gebied van ICT. Hiervoor was ze op zoek naar een omgeving waar ze zonder druk kon werken aan dit doel. Presentus bood haar een plek waar ze in een prikkelarme omgeving, zonder druk, aan de slag kon. Ze kwam hier in een gemêleerde groep deelnemers terecht, waar zij zag dat andere mensen ook hun eigen problemen hebben. Iedereen bij Presentus heeft zijn eigen doelen waar ze met ondersteuning van de begeleiding aan werken. Voor Sanne was dit de start van een proces om haar eigen problemen te accepteren, die ze eerder altijd negeerde; een keerpunt in haar (persoonlijke) ontwikkeling. Een van de doelen waar ze bij ons aan heeft gewerkt is het opbouwen van structuur. Op die manier heeft ze weer ritme teruggekregen in haar dagelijks leven.

Tijdens haar traject is Sanne een tijd afwezig geweest bij Presentus, door persoonlijke omstandigheden. Ze geeft aan dat het heel fijn was om te weten en te voelen dat ze nog altijd welkom was bij Presentus, ook al was ze een tijd afwezig geweest. En juist dat gevoel heeft gezorgd dat ze weer is begonnen. “Als ik niet was teruggekomen bij Presentus, was het niet goed afgelopen met me, ” vertelt Sanne.

Inmiddels is ze weer hard aan het werk bij Presentus. Het gaat zo goed met haar, dat ze vorig jaar aan heeft gegeven klaar te zijn voor de volgende stap: andere mensen helpen met hun ICT-problemen en iets doen voor de organisatie. We zijn dan ook ontzettend blij dat ze tegenwoordig als vrijwilliger actief is bij Presentus. Een prachtig resultaat.

Stichting Surplus; Arbeidsmatige dagbesteding; Presentus; ervaringsverhaal; mensen helpen met ICT problemen