Een voldaan gevoel na het werken

Emiel woont al een aantal jaren bij RIBW Hengelo als hij zich meldt bij onze dagbestedingslocatie ’t Vloedbelt in Zenderen. Hij nam toen deel aan activiteiten van Humanitas onder Dak in Hengelo. Gezien zijn angstproblematiek was het voor hem moeilijk om de deur uit te gaan. Hij had dus iets nodig om zichzelf te dwingen om naar buiten te gaan. Deze daginvulling bij Humanitas was voor Emiel een goed begin, maar gaandeweg merkte hij dat hij meer uitdaging nodig had.

De werkcoach van de RIBW tipte hem om eens een kijkje te nemen bij ons in Zenderen en dit bleek een schot in de roos. Emiel geniet vanaf dag één van de het buitenwerk, de afwisseling in werkzaamheden en vooral van de groepsdynamica. En de groep geniet van de vreselijk flauwe humor van Emiel. “Het werken doet me goed. Ik kom thuis met een voldaan gevoel en ben moe van de fysieke arbeid”, vertelt hij.
Emiel heeft zijn traject bij ’t Vloedbelt in het begin even moeten onderbreken voor een behandeling en is daarna weer teruggekeerd.
In afstemming met RIBW krijgt hij alle ruimte om te werken aan zijn problemen.“Ik word hier begrepen en niet veroordeeld op mijn problematiek. Ik heb nu het besef dat werken bij Surplus mij meer oplevert dan thuisblijven en wegkwijnen. Soms heb ik nog een schop onder mijn kont nodig, maar ik weet dat het me goed doet!”

De huidige stabiliteit van wonen bij de RIBW en werken bij Surplus ’t Vloedbelt vindt hij zeer prettig en hij wil hier voorlopig van genieten, want er zijn ook slechtere tijden geweest.“Ik weet niet wat de toekomst nog voor me in petto heeft, dat zien we dan wel weer. Maar voorlopig zit ik hier goed!”
Sticting Surplus; Arbeidsmatige dagbesteding; Vloedbelt; ervaringsverhaal; voldaan gevoel na een dag werken