Jouw werkplek

Bij Surplus hebben we verschillende werkplekken en ambulante hulp. Klik in het onderstaande menu op het onderdeel waar je meer over wilt weten en je gaat er direct heen.

Bij Kettingreactie kun je meewerken in de moestuin, boomgaard en het onderhoud van het terrein. Maar ook kun je bij ons timmeren in de binnenwerkplaats of werken in de Brasserie.

Presentus is er voor mensen die in een rustige omgeving hun kennis en vaardigheden op het gebied van computers en mutlimedia willen vergroten. Zowel hardware als software.

UURwerk is er voor iedereen die graag nuttig bezig wil zijn, maar het nog lastig vindt dit volgens een vast ritme te doen. Denk aan tuintjes opknappen, vuil prikken of een kleine verhuizing doen.

Bij ’t Vloedbelt in Zenderen kun je werken in de moestuin, hout hakken en houten meubels maken, maar je kunt ook bijvoorbeeld mee op een externe tuinklus.

Paradijsvogelwoningen is een beschermde woonlocatie waar mensen wonen die elders moeite hadden zich te hanteren en een rustige, beschermde woonplek zoeken in de natuur.

Ambulante begeleiding biedt ondersteuning voor iedereen die problemen heeft waar hij zelf niet uit komt.

Kettingreactie

Bij Kettingreactie bieden we arbeidsmatige dagbesteding op een prachtige buitenlocatie, namelijk de Forelderij. We onderhouden het terrein, de boomgaard en de moestuin. Hierbij kan je denken aan werkzaamheden als bosmaaien, grasmaaien (ook zitmaaiers), heggen snoeien, schoffelen en zaaien/oogsten. Maar eigenlijk is niets ons vreemd: we timmeren en doen ook fietsreparaties. Dit kan in onze mooie binnenwerkplaats. Het is ook mogelijk om in onze kantine of Brasserie te werken. Hierbij kan je denken aan lunches verzorgen voor je collega’s, schoonmaakwerkzaamheden, voorbereidingen in de keuken, bakken en eventueel serveren.

Deze plek is bedoeld voor iedereen die overdag nuttig bezig wil zijn, maar op de één of andere manier wat aansluiting mist of de drempel te hoog vindt. We zijn er voor mensen die op zoek zijn naar ritme, die willen ontdekken wat zij allemaal nog kunnen en op een gezonde manier moe willen worden. Voor de één is deze plek een motivatie om uit bed te komen, voor de ander is het een plek om te ontdekken wat er in de toekomst mogelijk is op gebied van werk en scholing.

We bieden een veilige werkplek met verschillende werkzaamheden, die we zo goed mogelijk af willen stemmen op wat je nodig hebt. Er wordt jou geen werkdruk opgelegd. Je wordt begeleid door professionele werkbegeleiders en trajectbegeleiders bij wie je terecht kan. Bij ons heb je geen opleiding of werkervaring nodig, alleen de wil om iets te doen.

We bieden laagdrempelige begeleiding, zijn heel flexibel en houden van een ontspannen sfeer. We willen iedereen die hier behoefte aan heeft, een zinvolle dagbesteding aanbieden omdat dit een positief effect heeft op je structuur in het dagelijks leven, je eigenwaarde en het gevoel erbij te horen.

Naar boven
Werken in het zonnetje bij Kettingreactie
Presentus
Wil je werken aan het verbeteren van je vaardigheden en kennis vergroten op het gebied van computers en multimedia? Presentus is de werkplek waar je dit kan doen.

Bij Presentus kun je jouw mogelijkheden, talenten en ambities onderzoeken en ontwikkelen op het gebied van onder meer webdesign, computerreparaties, fotografie en fotobewerking. Dit in een rustige werkomgeving waar je in je eigen tempo aan je eigen doelen kan werken.

Na de aanmelding plannen we een kennismakingsgesprek met de trajectbegeleider van Presentus. Deze begeleider hoort graag waar je interesses liggen, en wat je lastig vindt. Ook krijg je tijdens het kennismakingsgesprek een rondleiding op de locatie van Presentus, zodat je zelf de sfeer kunt proeven en kunt ervaren hoe de werkplek voor jou voelt.

Daarnaast helpen we je graag bij het verder ontwikkelen van je sociale vaardigheden, zelfstandigheid, assertiviteit en uiterlijke verzorging.

Naar boven
UURwerk
Project UURwerk is er voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit kan komen door een verslaving, psychische klachten of iets anders wat ze onder de leden hebben. Wanneer je wel wat wilt gaan doen, maar nog niet toe bent om deel te nemen aan activiteiten volgens een vast ritme, kun je bij UURwerk terecht. Op het moment dat jij dat aankunt, kun je meewerken aan verschillende klussen.

In de ochtend gaan we van 9.00 tot 12.00 op klus om mensen te helpen die het zelf ook moeilijk hebben. Wij kunnen die mensen helpen met hun tuin, het afvoeren van afval of een verhuizing. Dit doen we ook een aantal middagen in de week van 13.00 tot 16.00.

Voor hun hulp en inzet krijgen de deelnemers een vergoeding van een €1 per uur.

Wij willen een ontspannen sfeer hebben in ons team waar in overleg veel mogelijk is. Ook kun je ervaring op doen met een bosmaaier en een heggenschaar.

Naar boven
Vloedbelt Zenderen
’t Vloedbelt is een dagbestedingslocatie aan de rand van Zenderen. Vanuit onze prachtige boerderij bieden we diverse werkzaamheden aan.

Zo kun je bij ons hout hakken, houtbewerken, werken in de moestuin en het terrein onderhouden. We onderhouden ook het omliggende terrein van Twence.   Verder is het mogelijk om met één van de werkbegeleiders op externe klus te gaan, zoals tuinonderhoud, kleine verhuizingen en diverse klussen.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw mogelijkheden. Samen werken we aan doelen die voor jou belangrijk zijn. Dit kan zijn op het gebied van werkritme, sociale vaardigheden of technische vaardigheden.
Mocht je hieraan toe zijn, dan is het ook mogelijk om samen te kijken naar doorstroom richting werk.

’t Vloedbelt biedt een ontspannen en gezellige werkplek waar iedereen zichzelf mag zijn.

Denk je erover om bij ons te komen voor een fijne daginvulling? Je bent welkom om een kijkje te nemen of dagje vrijblijvend proef te draaien.

Naar boven
Paradijsvogelwoningen
De Paradijsvogelwoningen is een beschermde woonlocatie aan de Usselerrietweg 46 te Boekelo/Enschede voor 13 bewoners, waarin eenieder in een ,,tiny huisje” woont. Het houten huisje biedt een kleine woonkamer met keuken, een slaapkamer, een toiletruimte met douche en een kleine entree. De Paradijsvogels wonen buitenaf van Enschede en hebben de natuur om zich heen. Echter op een afstand van 10 min fietsen is er een supermarkt.

Het team bestaat uit 6 personen die staan voor het Persoonlijk begeleiderschap van de bewoners met de zorg voor wonen, relaties, financiën, gezondheid en werk (dagbesteding). Daarnaast wordt er dagelijks een ontbijt/lunch en warme maaltijd aangeboden die in het eigen huisje genuttigd wordt.

De Paradijsvogelwoningen is vooral voor mensen met multiproblematiek die een rustige, beschermde woonplek zoeken in de natuur. De meesten die hier wonen hebben dat pad afgelegd en zijn toe aan een rustige woonomgeving waarbij ontwikkeling in samenwerking met de persoonlijk begeleider wel mogelijk is maar ook een fase van rust ok is.

Naar boven

Ambulante begeleiding

Zit je in een situatie waar je niet goed uitkomt, sta je er alleen voor en lukt het niet om tot oplossingen te komen? De ambulant begeleiders van Stichting Surplus willen je graag ondersteunen, zodat jij zo zelfstandig mogelijk kunt blijven meedoen in de maatschappij. We zijn een organisatie die graag samen met jou wil werken aan oplossingen voor problemen die er spelen. We hopen dat je op deze manier uiteindelijk weer zelf je situatie de baas bent en ons niet meer nodig hebt.

We bieden ondersteuning in het dagelijks leven. Je kan denken aan de volgende gebieden:
  • Wonen
  • Werk en opleiding
  • Gezonde levensstijl
  • Vangnet en relaties
  • Inkomen en schulden
Om begeleiding te kunnen krijgen moet er een aanvraag worden gedaan bij het Wmo-loket van je gemeente. Dit mag je zelf doen maar we willen dit ook samen met je doen. Iedereen in Nederland die zorg ontvang moet een eigen bijdrage betalen van 19 euro aan het CAK.

Naar boven