Sociale ondernemingen

Bij de Sociale ondernemingen werken de mensen bij een bedrijfsonderdeel dat niet op de eerste plaats afhankelijk is van subsidies. De sociale ondernemingen dragen zelf de verantwoordelijkheid om kostendekkend te zijn. De deelnemers doen werkervaring op in een bedrijfsomgeving en met hun inzet dragen zij direct bij aan het succes van de onderneming.

De sociale ondernemingen van Surplus zijn:

Sociale ondernemingen Stage53

De Forelderij is een visserij en horecagelegenheid. Hier kunnen de deelnemers onder begeleiding werken, in een echte werkomgeving, richting het behalen van hun persoonlijke doelen. Voor meer informatie over de Forelderij kun je terecht op hun website.

Stage53 is een kledingatelier waar statushouders en taalstagiaires door middel van werk de Nederlandse taal leren en kunnen integreren in de maatschappij. Ook worden hier participatiebanen ingezet voor mensen die zich op het gebied van mode en textiel verder willen ontwikkelen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stage53.

SOM+

SOM+ is een leerwerkbedrijf waar participatiebanen worden ingezet om onder begeleiding van de reguliere medewerkers en vrijwilligers diverse opdrachten uit te voeren. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het schoonmaken van de omgeving rondom de Grolsch Veste en de ijsbaan, maar ook het strippen van leegstaande woningen. Voor meer informatie kun je contact opnemen, via 053-5382277.